U središnjici Mosta u utorak je u 10 sati počeo sastanak Nacionalnog vijeća i saborskih zastupnika, na kojem bi se trebali odrediti prema odgovorima koje su dobili iz SDP-ove i HDZ-ove koalicije na zahtjeve kojima im je Most uvjetovao podršku za formiranje vlade – formiranje tripartitne vlade i nestranačkog premijera.

Iako nitko od sudionika koji su pristizali na sjednicu nije bio rječit, glasnogovornik stranke Nikola Grmoja novinarima je kratko kazao kako mu se čini da je HDZ-ov odgovor puno pozitivniji nego SDP-ov.

“Pregledao sam kratko i letimično. Čini mi se da je HDZ-ov odgovor puno pozitivniji nego SDP-ov”, rekao je Grmoja.

Upitan o SDP-ovu jutrošnjem priopćenju u kojem se, među ostalim, tvrdi da HDZ još jednom obmanjuje hrvatsku javnost jer nije pozitivno odgovorio na zahtjeve Mosta, Grmoja je istaknuo kako će na Nacionalnom vijeću komentirati HDZ-ov odgovor.

Na pitanje je li HDZ-ov odgovor pozitivniji, Ivan Lovrinović je odgovorio: “I vi ste vidjeli što su napisali u odgovoru”.

Robertu Podolnjaku se čini da je HDZ otvoren i za suradnju s ljevicom, dok predsjednik stranke Božo Petrov nije htio davati izjave, poručivši tek novinarima kako će kasnije razgovarati.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.