Svih 36 bodovnih sudaca s olimpijskog boksačkog turnira u Rio de Janeiru suspendirano je dok Međunarodni boksački savez (AIBA) ne provede istragu vezanu uz mnoge kontroverzne odluke koje su bacile sjenu na natjecanje.

Više boksača izgubilo je svoje borbe u Riju zbog loših prosudbi sudaca, a u nekim slučajevima se i otvoreno govorilo o korupciji. Tijekom samog natjecanja AIBA je neke od sudaca ranije poslala kućama, a mjesec i pol nakon završetka OI pokrenuta je i službena istraga.

“Boks je u Riju bio pod svjetlima reflektora i zbog pozitivnih i zbog negativnih razloga, a kako bismo na Igrama u Tokiju 2020. godine izbjegli dodatne kontroverze potrebno je provesti istragu vezanu za sudačke odluke. Nekoliko odluka iz Rija pokazalo je kako je potrebna dodatna reforma”, rekao je predsjednik AIBA-e Wu Ching-Kuo.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.