Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije priopćio je u srijedu poslijepodne da su tijekom dana svi parametri koji se prate na temelju Zakona o zraku i Uredbe o kakvoći zraka na postajama Karepovcu, Splitu, Solinu i Kaštelima uredni te je opovrgnuo napise u nekim medijima da voda nije za piće.

“Nije bilo nikakvih prekoračenja graničnih vrijednosti. Smanjuje se i prisutnost dima u zraku te građani nemaju razloga za zabrinutost”, ističe se u priopćenju.

Županijski Zavod za javno zdravstvo opovrgnuo je napise u nekim medijima da voda nije za piće te je građanima poručio da ne nasjedaju na dezinformacije koje se šire putem medija i društvenih mreža.

“U javnosti su se pojavile i dezinformacije da voda iz vodovoda nije za piće”, navodi se u priopćenju i dodaje da svi analizirani uzorci u posljednjih tjedan dana odgovaraju Pravilniku o kvaliteti vode za ljudsku potrošnju. Zavod ističe da nije bilo nikakvih odstupanja te moli građane da ne nasjedaju na dezinformacije koje se šire putem medija i društvenih mreža.
Nastavni zavod za javno zdravstvo i dalje prati kvalitetu zraka i vode iz vodovoda te poručuje da će o svemu pravodobno izvijestiti javnost.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Milan ŠABIÆ/ mš
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.