U Splitu će se sredinom ožujka održati Međunarodni turnir računalnih igrica “Data Pit” i “Counter Pit” u tamošnjoj Spaladium areni gdje će sudjelovati po osam ekipa iz svih dijelova svijeta koje su se u kvalifikacirale na to splitsko natjecanje.

“Turnir se prvi put održava u Hrvatskoj i predstavlja veliku promociju Splita i Hrvatske jer je promotivnu video snimku za turnir na internetu vidjelo već oko 30 milijuna ljudi, a očekujemo da bi putem interneta turnir u Splitu moglo pratiti oko 70 milijuna ljudi diljem svijeta,” doznaje se od organizatora turnira Ivana Marušića.

Potvrdio je kako za trunir u Splitu, koji se održava od 17. do 21. ožujka, vlada veliko zanimanje publike, ne samo iz Hrvatske, nego i susjednih zemalja pa se očekuje da će u Spaladium arenu doći više tisuća posjetitelja. Dodao je da će za posjetiteljhe u Spaladium areni postaviti veliki video ekran putem kojeg će iz svih dijelova dvorane moći pratiti natjecanje na pozornici a također i dva video platna.

Po njegovim riječima, svaku momčad čini po pet natjecatelja računalnih igrica. U jednojnatjecatelji iz ptičje perpektive nadziru pokrete junaka na ekranu, dok se na truniru Counter Pit igrači se bore u igri nazavnoj  ‘pucačka igra’.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.