Povodom obilježavanja Dana pobjede, večeras će se u Slunju održati koncert Marka Perkovića Thompsona. U grad su već u popodnevnim satima došle na tisuće Thompsonovih obožavatelja, od kojih su neki u vojnim uniformama, neki su zagrnuti hrvatskim zastavama, a neki se nisu mogli suzdržati od nošenja majica i zastava s ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, javlja portal Index.

Policija je danas u Kninu brzom reakcijom uhitila sedam osoba zbog uzvika ‘Za dom spremni’. Oni su uz optužni prijedlog zbog izvikivanja teksta neprimjerenog sadržaja privedeni prekršajnom sucu u Kninu. Ipak, u Slunju još uvijek nema uhićenih.

U Kninu se danas okupilo oko osam tisuća ljudi, a procjenjuje se da će večeras na koncertu Thompsona biti puno više ljudi.

Državna izaslanstva, braniteljske i stradalničke udruge položili su vijence i zapalili svijeće pred središnji spomenik u gradskom parku. U Slunju je tijekom čitavog dana više kulturnih i zabavnih programa. Koncert Marka Perkovića Thompsona, Slavonskih lola i Mate Bulića započinje u 21 sat.

Komentiraj