U napadima na pobunjenička uporišta nedaleko od Damaska i na sjeveru sirije u petak je ubijeno najmanje 89 ljudi, među kojima 17 djece, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Sirijske vladine snage ubile su najmanje 57 ljudi, uključujući petero djece, u zračnim napadima na tržnicu u Dumi, u području istočne Gute koje je pod nadzorom pobunjeničkih snaga blizu Damaska, stoji u priopćenju.

U zračnim napadima na drugi po veličini sirijski grad Alep tijekom poslijepodneva ubijene su 32 osobe, od kojih dvanaestero djece, otkrio je OSDH, uz napomenu kako ne može potvrditi je li bila riječ o sirijskim ili ruskim zrakoplovima.

 

  • Opservatorij je objavio da su zrakoplovi vladinih snaga ispalili 12 projektila na tržnicu u Dumi, istočno od glavnoga grada.

 

Napadi su se dogodili u vrijeme dok su Asadovi saveznici i protivnici razgovarali u Beču o završetku rata u kojem je dosad ubijeno 250.000 ljudi.

Više od pola sirijske predratne populacije od 22,4 milijuna razmješteno je unutar zemlje ili je napustilo Siriju od početka sukoba 2011. godine.

Opservatorij sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koji prati sukobe u Siriji, ranije je objavio i da su u ruskim zračnim napadima na pobunjenička područja u mjesec dana ubijena 183 civila, od kojih su 48 bila djeca.

U napadima je ubijeno i 410 džihadista, uključujući 131 pripadnika Islamske države, prema Opservatoriju.

Komentiraj