– U Saboru je u srijedu, na početku ovotjednog zasjedanja određena 15-minutna stanka na zahtjev Kluba SDP-a, koji se želi očitovati o slučaju ministra branitelja Mije Crnoje, nakon medijskih navoda da je Crnoja prijavljen na lažnoj adresi u Samoboru te da je u više navrata prijavljivan za fizičko nasilje.

 Stanku je u ime Kluba SDP-a zatražila Dragica Zgrebec, a zahtjevu su se priključili i klubovi HNS-a, Hrvatskih laburista i HDZ-a, čiji je zastupnik Ivan Šuker oporbi spočitnuo da su se u proteklom sazivu, dok su bili na vlasti, protivili korištenju saborske govornice za slanje političkih poruka, a da sada, na prvoj sjednici novog saziva koriste tu mogućnost.

“Vidi se da se običaji mijenjaju, oni koje je protekle četiri godine živcirala stanka i koji su je proglašavali konferencijom za novinare, sada na prvoj sjednici traže stanku. To je samo dokaz da se jedno govori dok si na vlasti, a drugo u oporbi”, kazao je Šuker.

Saborsko zasjedanje počelo je minutom šutnje za preminuloga bivšeg zastupnika i potpredsjednika Hrvatskog sabora te predsjednika HSS-a Josipa Friščića.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.