Oko 4.100 imigranta spašeno je u posljednja 24 sata iz 22 plovila u Sredozemlju, rekao je u nedjelju za agenciju dpa glasnogovornik talijanske obalne straže kapetan Marco di Milla.

Flavio di Giacomo, glasnogovornik talijanskog ureda Međunarodne organizacije za migracije (IOM), iznio je malo veće brojke. On je objavio na Twitteru da je 4.150 ljudi spašeno u vodama između Sicilije i sjeverne Afrike.

 

  • Italija, zajedno s Grčkom, obično je prva luka u koju imigranti stižu morskim putem i zatom nastavljaju put prema bogatijim članicama EU-a poput Njemačke u nadi da će se tamo skrasiti i započeti bolji život.

 

IOM procjenjuje da je od 1. siječnja do 20. kolovoza više od 149.000 migranata došlo u Grčku, a gotovo 104.000 u Italiju. Također je izvijestio da je 2.365 imigranata poginulo na moru, dok ih je u istom razdoblju prošle godine poginulo 1.779.

Komentiraj

FOTO:EPA/ITALIAN NAVY PRESS OFFICE
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.