Prvoga dana karnevala u Koelnu podnesene su dvadeset i dvije prijave za seksualne napade, izvijestila je u petak njemačka policija, napominjući da je to više nego ranijih godina.

Prošle je godine podneseno devet takvih prijava, objavila je koelnska policija, istaknuvši da se veći broj seksualnih napada može pripisati većoj odlučnosti žrtava da ih prijave, osobito nakon nasilja nad ženama počinjenih na koelnskom kolodvoru u novogodišnjoj noći, navodi agencija France Presse. Val nasilja u novogodišnjoj noći se pripisuje migrantima.

Policija je primila i prijavu belgijske TV novinarke koju su dodirivali i zlostavljali dok je izvješćivala uživo.
Vlasti su dramatično pojačali nazočnost policije na karnevalu u Koelnu koji je počeo u četvrtak nakon masovnih seksualnih napada i pljački žena na Silvestrovo koje su izvele bande migranata, javlja dpa. Svake se godine od početka do kraja karnevala, po podacima policije, dogodi oko pedeset seksualnih prijestupa.
Oko 180 ljudi završilo je u policijskom pritvoru nakon karnevalskih proslava u četvrtak, a 11 policajaca je lakše ozlijeđeno u različitim sukobima.
Jedna žena je prijavila da je silovana dok se vraćala kući s karnevala.
Policija je dobila ukupno 224 prijave, uključujući i one o seksualnim napadima, od sudionika karnevala u Koelnu.
Policija u drugim gradovima Porajnja poput Bonna i Duisburga rekla je kako je prva noć karnevala protekla relativno mirno.
Vrhunac karnevala, koji se održava od 1823. obilježit će kanervalska povorka u ponedjeljak.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.