U studiju ‘Otvorenog‘ večeras se raspravljalo o izboru novog ministra branitelja. Prije više od 40 dana Mijo Crnoja podnio je ostavku, nakon manje od tjedan dana na dužnosti, a Ministarstvo branitelja od onda je pod vodstvom Vesne Nađ, zamjenice bivšeg ministra Predraga Matića.

U HRT-ovom studiju večeras su se našli kandidati za ministarsko mjesto Đuro Glogoški, Stjepan Šterc i Branko Borković, te SDP-ovac Franko Vidović. “Naše društvo se rastače, ljudi premeću kante za smeće, a mi se bavimo izborom ministra branitelja, kao da je to nešto od životnog značaja”, rekao je Šterc dodajući kako ne želi odbiti kandidaturu za ministra.

Branko Borković rekao je kako se više ne može odugovlačiti s izborom ministra, te kako postoje tenzije da isključivo HDZ može dati kandidata za novog ministra branitelja. Vidović je rekao da se cijela situacija s izborom ministra pretvorila u pravi cirkus. “Ovo više nije ozbiljna vlast. Odgovorna vlast mora na sebe preuzeti odgovornost. Premijer bira ministra, ne može ga birati ulica i kako kome padne na pamet”, rekao je dodajući da ova situacija pomalo podsjeća na talačku krizu.

Vidović je istaknuo kako je odustajanje od kandidature glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića velika pljuska HDZ-u. “On je politički vrlo utjecajan i on je trebao biti barem u prvom krugu kandidata. Očito ni HDZ nije stao uz njega”, dodao je. Šterc je kazao kako je Brkić svom porukom o vuku na društvenoj mreži Facebook ispao faca te pokazao kako je ostao čvrsto na nogama.

Glogoški se osvrnuo na činjenicu da je na čelu ministarstva trenutno Vesna Nađ, što bi branitelje trebalo zabrinuti. Glogoški je rekao kako ne misli da će se smanjivati prava branitelja, ističući da se na sastanku u Vladi raspravljalo o problemima hrvatskih branitelja.

“Mi u šatoru smo odrađivali posao ministarstva branitelja, ali nažalost, mi u šatoru ne možemo ništa”, dodao je Glogoški.

Franko Vidović dotakao se predviđenim proračunom za Ministarstvo branitelja, poručujući da tu ne bi pomogao ni Luke Skywalker, kao gospodar svjetle strane. “Neka građani sami zaključe tko se nalazi na tamnoj strani”, zaključio je Vidović.

Komentiraj