U napadu autobombom u četvrtak uoči posjeta turskog premijera Ahmeta Davutoglua ubijeno je šest policajaca i 23 osobe su ranjene u Diyarbakiru, najvećem gradu na jugoistoku Turske s kurdskom većinom, doznaje se od lokalnog sigurnosnog izvora.

Od 23 ranjenih najmanje 8 su policajci, precizira isti izvor.

Snažna eksplozija je odjeknula blizu kolodovora, nekoliko kilometara od središta grada tijekom prolaska autobusa koji je prevozio policajce, dodaje taj izvor.

Taj napad je izveden uoči rijetkog posjeta premijera Ahmeta Davutoglua, koji će se sastati sa stanovnicima Diyarbakira. Prema podacima lokalnih vlasti vozilo puno eksploziva eksplodiralo je nakon aktiviranja iz daljine.

Turske sigurnosne snage mjesecima vode velike operacije protiv kurdskih pobunjenika Radničke stranke Kurdistana (PKK) u nekoliko četvrti tog grada i na  jugoistoku zemlje.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.