Youtube

Nekoliko stotina žena i muškaraca golih grudi prosvjedovalo je u gradu Waterloo u državi Ontario na istoku Kanade kako bi obranili pravo žena da u javnosti mogu biti bez grudnjaka i majica, izvješćuje u nedjelju AFP.

Žene u državi Ontario mogu biti u ‘toplesu’ od 1996., kada im je to omogućeno zakonom.

Međutim, tri sestre, od kojih je jedna poznata i nagrađivana pjevačica Alysha Brilla, uputile su poziv na prosvjed nakon što ih je policija zaustavila jer su biciklirale golih prsa.

Taj je događaj izazvao buru na društvenim mrežama, a Facebook stranica “Goli s nama” (Bare With Us) pozvala je na obranu “prava žena da budu golih prsa u javnosti”.

Prosvjednici su nosili plakate s porukama “To su grudi, a ne bombe” i “Golotinja nema veze sa seksom”, a mnoge žene su poruke ispisale i na svojim golim grudima.

U lipnju je sličan incident izbio na bazenu u gradiću Guelphu kada je zaposlenik bazena naredio osmogodišnjoj djevojčici da obuče i gornji dio kupaćeg kostima.

Komentiraj

FOTO:Youtube
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.