Izraelska policija objavila je u utorak da je uhitila četvoricu muškaraca osumnjičenih da su s drugim židovskim ekstremistima slavili smrt jednog palestinskog djeteta koje je živo izgorjelo sa svojim roditeljima na okupiranoj Zapadnoj obali u srpnju.

Oni se mogu vidjeti na video snimci, objavljenoj u srijedu na izraelskoj televiziji, koja prikazuje mlade ortodoksne židove kako plešu na jednom vjenčanju mašući oružjem i molotovljevlim koktelom i pokazuju fotografiju Alija Dawabsheha.

To 18-mjesečno dijete poginulo je sa svojim roditeljima potkraj srpnja u požaru u njihovoj kući u selu Doumi, na Zapadnoj obali. Od obitelji je na životu ostalo samo četverogodišnje dijete, koje je zadobilo teške opekotine i još se nalazi u bolnici u Izraelu.

“Do sada je uhićeno četvero ljudi” nakon što je prošli tjedan otvorena istraga, objavila je policija, dodajući da će u srijedu izići pred sud u Jeruzalemu.

Te “šokantne snimke (…) pokazuju pravo lice jedne skupine koja je opasnost za izraelsko društvo i sigurnost Izraela”, ocijenio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Taj slučaj jedan je od razloga za sadašnje nasilje u Izraelu i na palestinskim područjima.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.