Za Božićne i novogodišnje blagdane u Istri će boraviti oko dvadeset tisuća gostiju koji bi trebali ostvariti sedamdesetak tisuća noćenja, doznaje se u utorak u Turističkoj zajednici Istarske županije.

Većina istarskih hotela je otvorena za božićne i novogodišnje blagdane a gosti su, osim u hotelima, smješteni i u ruralnim kućama za odmor te nešto manje u privatnom smještaju. Tradicionalno najviše gostiju je iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije.

I ove se godine najviše bukiraju četverodnevni ili petodnevni aranžmani. Hotelske kuće pripremile su poseban blagdanski program, a za  Silvestrovo i doček Nove godine uz svečane večere, bit će organiziran i raznovrstan glazbeni program.

Prema podacima istarskih hotelijera, većina hotela već je popunjena, a premda su rezervacije dobre i za božićne blagdane, ipak je najveće zanimanje za novogodišnje aranžmane čije se cijena kreće od 200 do 500 eura po osobi.

Za novogodišnje blagdane se mnogi gosti očekuju i u istarskim hostelima a riječ je pretežito o mlađim turistima, koji će Novu godinu dočekati na trgovima istarskih gradova, gdje se nudi bogat zabavni program. Doček Nove 2018. na gradskom trgu bit će u Puli  gdje će goste zabavljati Prljavo kazalište, Poreču gdje će nastupiti Parni Valjak, Umagu gdje se doček održava kao dio manifestacije “Umagični blagdani” te u Rovinju gdje će goste zabavljati svjetski poznati  bend The Gipsy Kings.

“U Novu godinu, Rovinj ulazi s internacionalnim zvijezdama, The Gipsy Kings, poznatim po svom atraktivnom glazbenom repertoaru. Vjerujemo da će svjetski poznata grupa svojom glazbom pridonijeti odličnom raspoloženju kako domaćih, tako i velikog broja stranih gostiju koji će novogodišnje blagdane dočekati u našem gradu”, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Komentiraj

FOTO:FaH/ Danijel Sponza
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.