Najmanje 25 osoba je poginulo u petak u jakoj eksploziji u nestabilnoj pakistanskoj pokrajini Balučistan, rekli su policija i svjedoci.

Meta eksplozije je bio konvoj koji je prevozio zamjenika predsjednika pakistanskog senata, Maulana Abdul Gafor Hajdarija koji je ranjen kao i još puno osoba, navela je policija.

Konvoj se nalazio u okrugu Mastung, oko jedan sat vožnje od pokrajinskog glavnog grada Quette, na jugozapadu zemlje.

“Još nije jasno je li postavljena bomba ili je izveden samoubilački napad”, rekao je jedan policijski dužnosnik Mastunga.

Prema bolničkim izvorima 25 osoba je ubijeno i 35 ranjeno. Hajdari je visoki dužnosnik vjerske stranke Džamijat Ulema-e-Islam Fazl jedne od najutjecajnijih u zemlji koja je već bila na meti napada pakistanskih talibana.

Balučistan je najveća i najsiromašnija pokrajina zemlje iako posjeduje velike energetske izvore. Potresaju je islamističke i separatističke pobune i česti su napadi.

Balučistan koji graniči s Iranom i Afganistanom bi trebao iskoristiti projekt kinesko-pakistanskog gospodarskog koridora, velike cestovne, energetske i telekomunikacijske veze koja je u gradnji i čiji trošak iznosi najmanje 46 milijardi dolara.

Komentiraj