Nekoliko osoba smatra se nestalima, a ima i ranjenih u eksploziji koja je odjeknula u ponedjeljak ujutro u tvornici kemijskih proizvoda sa sjedištem u Ludwigshafenu BASF, izvijestila je uprava tvornice.

“Eksplozija, koja je prouzročila požare, odjeknula je usred radova na sustavu cjevovoda”, stoji u priopćenju njemačke tvrtka te se dodaje da je po sadašnjim podacima “više osoba ozlijeđeno, a nekoliko ih se smatra nestalima”.

Uzrok eksplozije još nije poznat, a iz BASF-a pozivaju stanovništvo da se “ne zadržava na otvorenom” i da “drži prozore zatvorenima”. Izvijestili su da je dio proizvodnje i rad cijela pogona prekinut.

Mjesna policija je potvrdila da je nakon eksplozije u tvornici izbio požar te da su na mjesto događaja poslani vatrogasci.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.