Zbog kršenja financijskog fair-playa UEFA je kaznila zagrebački Dinamo sa 200.000 eura, ali u hrvatskom prvaku nisu zabrinuti.

UEFA je na svojem internetskom portalu objavila i da će Dinamo iduće sezone moći prijaviti 23 igrača za europske kupove, umjesto dozvoljenih 25.

Do ove kazne je došlo zbog akumuliranog minusa u zadnje tri godine, koji iznosi 6,9 milijuna eura. S obzirom da to prelazi maksimalno dozvoljenih pet milijuna eura, UEFA je pokrenula monitoring nad Dinamom, što znači da će idućih godinu dana pratiti poslovanje zagrebačkog kluba.

“Minus je napravljen planski, radi zadržavanja okosnice momčadi, a to smo si mogli priuštiti jer je Dinamo imao dobit iz prenesenih razdoblja s kojim je pokrivao dospjele obveze”, rekao je glavni direktor kluba Tomislav Svetina, a što je objavljeno na internetskim stranicama Dinama.

“Zbog realiziranih transfera Pinta i Brekala, kao i posebnog računovodstvenog tretmana Brozovića i Čopa, gdje se veći dio transfera knjiži u 2016., te ugovorenih bonusa kod Halilovića i Šimunovića, mi sigurno nećemo imati nikakvih problema zadovoljiti kriterije financijskog fair-playa”, dodao je Tomislav Svetina.

“UEFA je napravila detaljan uvid u poslovanje Dinama gdje je kao olakšavajuću okolnost navela da je Dinamo izvršio sve obaveze prema igračima, trenerima, stranim klubovima i agentima. Klub je predao detaljan plan poslovanja za 2016., u kojem je planirano da se navedeni minus stavi u granice financijskog fair-playa. Na osnovu tog plana nam je odobrena licenca za europska natjecanja u sezoni 2016/2017.”,   objasnio je financijski direktor “modrih” Matej Škegro.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.