Primorsko-goranska policija je tijekom vikenda u blizini državne granice zatekla ukupno 50-ak ilegalnih migranata i svima je određen rok za napuštanje Hrvatske, a četvorica organizatora, srbijanskih državljana, uz kaznenu prijavu su odvedeni u pritvor.

Četvoricu organizatora (26,29, 38, 44) i 40 stranih državljana policija je pronašla jučer oko 7 sati u mjestu Lisac, u blizini državne granice. Zatečeni su u dvama vozilima, od kojih je jedno bilo teretno i u njemu se nalazilo 26 turskih, šest iračkih, po tri državljana Pakistana i Sirije te dva indijska državljanina.

Tijekom istrage od organizatora su oduzeti novac, mobilni telefoni, navigacijski uređaj  i drugi predmeti, a zbog sumnje da su  počinili kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka stranaca u Hrvatskoj prijavljeni su Državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

Za 40 ilegalnih migranata izdano je rješenje o protjerivanju i određen rok za napuštanje Hrvatske.

Službenici granične policije spriječili su tijekom vikenda i pokušaj ilegalnog prelaska državne granice  kod Šapjana i Pasjaka 12 stranih državljana – četvoricu alžirskih državljana, dva državljana Maroka, te po jednom državljaninu Libije, Saharske Demokratske Republike, Siera Leonea i Sirije, koji su prekršajno kažnjeni.

Na području Pasjaka je u pokušaju ilegalnog prelaska hrvatsko-slovenske granice zatečen i državljanin Srbije. On je u Hrvatsku ušao nelegalno, a tako je planirao prijeći i granicu sa Slovenijom, budući da mu je zabranjem ulazak u zemlje Schengenskog prostora. Određen mu je rok za napuštanje Hrvatske, a prekršajno je kažnjen kosovski državljanin, koji mu je pomagao pri ilagalnom  prelasku granice.

Komentiraj

FOTO:Srdjan Ilic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.