Oko 9 milijuna lažnih ili krivotvorenih lijekova zaplijenjeno je u rujnu u Aziji tijekom velike policijske operacije koju je koordinirao Interpol, objavila je u ponedjeljak organizacija koja promiče međunarodnu policijsku suradnju.

Interpol, koji redovno upozorava na opasnosti lažnih lijekova čija trgovina ne prestaje rasti, procjenjuje vrijednost zapljena na oko 7 milijuna dolara.

Tijekom racije nazvane Storm VI. u 13 azijskih zemalja uhićeno je 87 osoba, precizira Interpol u priopćenju.

Afganistan, Kambodža, Kina, Indija, Indonezija, Laos , Malezija, Mianmar, Pakistan, Filipini, Singapur, Tajland i Vijetnam su zemlje na koje je bio usmjeren Interpol, a policija je pretražila 500 ljekarnica kao i 100 online trgovina, navodi isti izvor.

Svjetska zdravstvena organizacija WHO navodi da trgovina lažnim ljekovima najviše zahvaća Aziju, Latinsku Ameriku i posebice Ariku, područja najslabije primjene pravila i kontrole farmaceutskih proizvoda.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.