Tursko vrhovno vojno vijeće dodijelilo je čin generala ili admirala 99-orici pukovnika a 48 generala umirovljeno je, objavila je u petak vojska.

Predsjednik Tayyip Erdogan odobrio je ključne odluke vijeća i zadržao na mjestu zapovjednika glavnog stožera Hulusija Akara, a zadržani su i dosadašnji zapovjednici kopnenih snaga, mornarice i zrakoplovstva, kazao je Erdoganov glasnogovornik Ibrahim Kalin.

Godišnje zasjedanje Vrhovnog vojnog vijeća kojim je predsjedao premijer Binali Yildirim uslijedilo je nakon neuspješnog vojnog udara 15. i 16. srpnja i nečasnog otpusta iz vojske 1700 pripadnika oružanih snaga. Nečasno je otpušteno oko 40 posto turskih admirala i generala.

U priopćenju vojske objavljenom na internetskoj stranici oružanih snaga navodi se i da je unaprijeđeno još 16 generala i admirala.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.