Turska vojska je u srijedu objavila audiosnimku za koju tvrdi da je snimka upozorenja upućenih pilotu ruskog borbenog zrakoplova prije nego ga je srušila blizu sirijske granice.

“Ovdje tursko ratno zrakoplovstvo. Približavate se turskom zračnom prostoru. Odmah skrenite na jug”, može se čuti na engleskom na jednoj od snimki. Poruka je ponovljena više puta.

Osoba koju su ruske televizijske mreže predstavile kao pilota koji je preživio rušenje Su-24 rekao je da nije primio “nikakvo upozorenje” i da nije imao “nikakav kontakt” s turskom vojskom. Turska pak tvrdi da je u pet minuta izdala deset upozorenja.

Ruski lovac-bombarder srušili su u utorak turski lovci F-16. Ankara tvrdi da je bio u turskom zračnom prostoru a Moskva pak, nazivajući taj čin “smišljenom provokacijom”, da je srušen na sirijskom nebu.

Komentiraj

FOTO:EPA/HABERTURK TV
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.