Vojnik i dvije osobe za koje se sumnja da su pripadnici Radničke stranke Kurdistana (PKK) poginuli su u srijedu u okršajima, koji su uslijedili nakon napada na vojni položaj na jugoistoku Turske, izvijestila je turska vojska.

Pobunjenici su raketama napali vojni položaj u selu Ozekliju, blizu Dijarbakira u kojemu živi većinsko kurdsko stanovništvo, izvijestio je isti izvor.

 

  • Vojnik je hospitaliziran, no podlegao je ozljedama, a u sukobima je ranjeno još pet vojnika, objavila je vojska koja napad pripisuje PKK-u.

 

Nakon trogodišnjeg primirja, PKK je, poslije samoubilačkog napada u gradu Surucu u kojemu su 20. srpnja ubijene 32 osobe, odlučio prekinuti prekid vatre. Napad u Surucu pripisuje se Islamskoj državi.

Kao odgovor na napade, turska vojska već tri tjedna vodi “rat protiv terorizma” istodobno ciljajući položaje PKK i IS-a, duž svoje granice sa Sirijom i Irakom.

Komentiraj

FOTO:EPA/DENIZ TOPRAK
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.