Turska je danas raspisala tjeralicu za bivšim poznatim nogometašom Hakanom Šukurom u sklopu istrage oko prošlomjesečnog neuspjelog vojnog udara u Turskoj, javlja agencija Anadolia (AA).

Tursko državno tužiteljstvo optužilo je Šukura (45) da je “član oružane terorističke grupe”, što je formulacija za sve one za koje se vjeruje da su povezani s imamom Fethullahom Gulenom i organizacijom FETO za koju Erdoganova vlada tvrdi da je teroristička organizacija.

Šukur je prošle godine s obitelji napustio Tursku i sada žive u SAD.

Jutros su turski policajci pretražili njegovu kuću u Istanbulu u kojoj je nogometaš s obitelji ranije živio, a sada je tamo njegov otac Sermen Šukur kojega policajci nisu pronašli.

Navodno je raspisana tjeralica i za Sermenom Šukurom.

Legendarni nogometni napadač igrao je za istanbulski klub Galatasaray i za tursku reprezentaciju te je zbog velikog broja postignutih golova bio jedna od najpopularnijih osoba u Turskoj.

Komentiraj

FOTO:FsH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.