Primorsko-goransku županiju je u srpnju posjetilo 590.841 turista koji su ostvarili 3,8 milijuna noćenja, što “nadmašuje” sve dosadašnje srpanjske rezultate, istaknuto je u petak u Novom Vinodolskom na konferenciji za novinare čelnika Turističke zajednice Kvarnera.

Na području Primorsko-goranske županije u srpnju ove prema srpnju prošle godine zabilježen je porast turističkih dolazaka za 14 posto te noćenja za 11 posto, a u odnosu na iznimno uspješnu 2013. godinu porast u dolascima za 3 i noćenjima za 5 posto, istaknuli su direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov i predsjednik TZ Kvarnera i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

 

  • Dobre rezultate Kvarner ostvaruje i u prvim sedam mjeseci ove godine s više od 1,3 milijuna dolazaka, što je porast za 10 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a noćenja su u porastu za 8 posto i ostvareno ih je 6,66 milijuna.

 

Iz Turističke zajednice ističu kako i usporedba s podacima za sedam mjeseci iznimno uspješne 2013. godine pokazuju da je ove godine 5 posto više dolazaka te 6 posto više noćenja.

Komadina naglašava kako rezultati za srpanj, ali i za cijeli dosadašnji tijek godine, ukazuju da će ova sezona biti rekordna po turističkim pokazateljima.

“Puni su kampovi i hoteli, a i privatni smještaj ostvaruje odlične rezultate. Koraci su dobri i prognoze su dobre”, rekao je.

Irena Peršić Živadinov kazala je da je u srpnju najviše turista u Primorsko-goransku županiju stiglo iz Njemačke, a gosti iz te zemlje ostvarili su i 22 posto više noćenja. Slijede turisti iz Austrije i Slovenije, a znatno je više došlo i gostiju iz Velike Britanije te skandinavskih zemalja, rekla je.

Komentiraj

FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.