Dodatni prometni timovi hitne medicinske službe (HMS) su tijekom ovogodišnje turističke sezone duž hrvatskih prometnica zbrinuli ukupno 1134 hitna pacijenata, dok su u istom razdoblju iz tri helikopterske baze zbrinuta ukupno 323 hitna pacijenata, objavio je Hrvatski zavod za hitnu medicinu (HZHM).

Tijekom ove turističke sezone dežurala su tri tima HMS više nego lani pa ih je na hrvatskim prometnicama bilo ukupno 17, a uvedena je i nova lokacija helikopterske baze u Dubrovniku.

Prosječno vrijeme izlaska na intervenciju iznosilo je 10 minuta, dok je prosječno vrijeme od prijema poziva do predaje pacijenta u bolnicu iznosilo 58 minuta.

Nažalost, velike gužve i često neprilagođena brzina uzele su svoj danak pa je na mjestu nesreće smrtno stradalo 11 osoba, ističu u HZHM-u.

Komentiraj

FOTO:Nikola Cutuk/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.