Povodom smrti legendarnog hrvatskog kantautora Arsena Dedića brojne su osobe izrazile sućut.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obitelji je uputio ‘najiskrenije i najdublje izraze sućuti’. “S tugom sam primio vijest o odlasku Arsena, velikana hrvatske glazbene scene, svestranog umjetnika koji je ostavio neizbrisiv trag u srcima svih koji su ga poznavali osobno ili kroz glazbu kojom je doticao duše poklonika njegova stvaralaštva. U ovim preteškim trenucima gubitka supruga, oca, djeda, kantautora, legendarnog umjetnika i našeg dragog sugrađana, nema riječi utjehe, ali ostaju sjećanja i uspomene, ostaju djela, stihovi i note koji su bezvremenski i vječni”, poručio je Bandić u priopćenju.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od Dedića se oprostila na svom Facebook profilu: Želim izraziti duboko žaljenje zbog odlaska Arsena Dedića, velikog skladatelja i čovjeka. Njegove note i njegov opus zauvijek su utkani u našu povijest, kulturu i naše društvo. Vječna mu hvala”, napisala je.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović također se oprostio putem Facebooka gdje je napisao: “Rastužen viješću o smrti pjesnika, glazbenika i skladatelja Arsena Dedića, koji je svojim kantautorstvom na najljepši način obilježio pola stoljeća Hrvatske glazbe, izražavam njegovoj obitelji duboku i iskrenu sućut. ZM”

Ministar Gordan Maras kratko je napisao kako je Dedić bio veliki umjetnik i čovjek.

I Arsenovi kolege i prijatelji na svojim su se društvenim mrežama oprostili od velikog umjetnika. “Tuga pregolema! Umro je Maestro!”, napisao je Massimo.

“Jednom sam imala tu privilegiju pjevati Arsenovu pjesmu. Zvala se to ‘Večer posvećena Arsenu u Opatiji’ 13. ožujka 2003. Tada je njegova dijagnoza bila poprilično loša. No uspio je tada izboriti još jednu svoju bitku. Pamtim ga kao velikana, legendu, jednog od najvećih pjesnika ovih prostora, čovjeka koji je volio moju najdražu Gabi i tatu od genijalnog Matije.

Pjevala sam Arsenovu “Otkako te ne volim”. Poprilično sam promijenila harme i muzičari su bili u neviđenoj brizi kako će Arsen reagirati na sve to. Preuzela sam odgovornost i otpjevala njegovu pjesmu onako kako sam ju ja čula. Arsen je tada digao ruke iznad glave nakon što sam otpjevala i rekao ‘Ninaaaaaa pa to hoću čuti…ljudi…dajte malo više svoje osobnosti unesiteee u ove moje pjesme! Bravo Nina, snimi ovu pjesmu u tom svom aranžmanu.’ Zadnji velikani glazbe ovih prostora polako odlaze. Sa stilom i dostojanstvom kao što su i živjeli.

Arsene…neka Vam je laka zemlja, Bog neka pomiluje Vašu dušu. Pamtiti ću Vas kao najvećeg šarmera među glazbenicima i kao najvećeg pjesnika. Neka Vam je laka zemlja čuvali Vas anđeli i na rukama nosili”, napisala je Nina Badrić.

“R.I.P. Arsen Dedić. Veliki car koji je obilježio jedno vrijeme i napisao mnogo predivnih pjesama”, riječi su crnogorskog pjevača Vlade Georgijeva.

“Pamtit ću ga kao hodajuću instituciju i enciklopediju. Mislim da je imao toliko poučnih riječi i rečenica da mu ni Google nije bio ravan. Cinik sa osebujnim smislom za humor. Privilegija je bilo svako druženje sa gospodinom Arsenom kao i što je privilegija bila od njega učiti i upijati svaku izgovorenu rečenicu. Iskrena sućut obitelji i prijateljima gospodina Arsena”, napisao je Toni Centinski.

Petar Grašo na Facebooku je objavio dirljivu poruku: “UMRO JE ARSEN DEDIĆ…tako pišu..ne..besmrtni je umiru..Arsen je samo otišao,vratio se Onom koji nam ga je “posudio” da nam pokaže koliko nepresušnog talenta ima u Božanskom .. Sretan put Arsene ,sretan sam da sam živio u tvom vremenu ….”

 

Komentiraj