Turske vlasti otkrile su u utorak na plaži na zapadu zemlje tijela najmanje devet migranata, među kojima nekoliko djece, utopljenih u brodolomu njihova plovila koje je pokušavalo dospjeti do grčkog otoka Lezbosa, izvijestila je novinska agencija Dogan.

Obalna straža uspjela je spasiti osam od 22 migranta koji su se nalazili na plovilu te je nastavila operacije u pokušaju pronalaženja ostalih žrtava, dodala je agencija.

Migranti čija nacionalnost još nije utvrđena potopili su se zbog lošeg vremena nakon polaska u rano jutro iz područja Dikilija.

Tijela devetero njih otkrivena su kasnije na plaži okruga Ayyalika, nešto sjevernije, nekoliko nautičkih milja od otoka Lezbosa.

Po Međunarodnoj organizaciji za migracije oko 700 osoba, većinom izbjeglica iz Sirije i Iraka, smrtno je stradalo ili nestalo prošle godine u pokušaju prijelaza Egejskog mora kako bi dospjeli do Grčke, ulaznih vratiju u Europsku uniju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.