Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump u nedjelju je izjavio da će osigurati svoju predsjedničku nominaciju ukoliko u utorak pobijedi na predizborima u Indiani gdje je trenutačno u velikoj prednosti u odnosu na svog glavnog protivnika Teda Cruza.

Anketa provedena za NBC i Wall Street Journal pokazala je da je Trump u velikoj prednosti u Indiani s 49 posto glasova prema 34 posto koliko bi ih dobio Cruz te 13 posto za trećega kandidata, guvernera Ohija Johna Kasicha.

U intervjuu za Fox News Sunday Trump je na pitanje hoće li Indiana značiti završetak duge republikanske utrke u njegovu korist vrlo samouvjereno i spremno odgovorio: “Da, gotovo je. Već je gotovo”.

Trump je već osigurao 996 republikanskih delegata, a Indiana ih ima 57. Za republikansku predsjedničku nominaciju kandidati trebaju prikupiti 1237 delegata.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
je francuski savjetnik za globalno liderstvo (global leadership fellow), trenutačno zaposlen u Svjetskom ekonomskom forumu. Diplomirao je na Kennedy School of Government na Harvardu. Radio je u financijskoj industriji, osobito u Londonu i New Yorku, gdje danas živi. On pruža pogled izvana na Hrvatsku i njenu ekonomiju.