Američki predsjednik Donald Trump obratio se medijima nakon masovne pucnjave u Las Vegasu, u kojoj je ubijeno više od 50 osoba, a još 400 je ozlijeđeno.

“Danas smo se ovdje okupili u šoku i žalosti. Jučerašnja pucnjava bila je oličenje pravog zla”, rekao je na početku obraćanja Trump dodajući da je pred SAD-om vrlo mračno razdoblje.

Trump je zahvalio spasiteljima i policiji koji su prvi stigli na mjesto događaja, te poručio kako je reakcija policije bila ‘čudesna’. Najavio je kako će u srijedu, nakon povratka iz Portorika, otputovati u Las Vegas kako bi posjetio obitelji žrtava i spasitelje. Naredio je i da se američke zastave u cijeloj zemlji spuste na pola koplja.

“Melania i ja molimo za svakog Amerikanca koji je ozijeđen, ranjen ili je izgubio nekoga u ovom strašnom, strašnom napadu. Molimo za cijelu naciju kako bi pronašli jedinstvo i mir. Molimo i za dan kada će zlo nestati, a nevini ljudi biti sigurni od mržnje i straha”, poručio je Trump.

Naglasio je kako je SAD ujedinjen u ovakvim trenucima tragedije i horora. “Oslanjamo se na stvari koje nas povezuju – vjeru, obitelj i zajedničke vrijednosti. Naše jedinstvo neće biti razbijeno ovakvim zlom. Naše vrijednosti neće biti poljuljane nasiljem. Iako osjećamo veliku ljutnju zbog bezumnog ubijeanja civila, naša nas ljubav definira danas, i zauvijek”, zaključio je američki predsjednik.

Komentiraj