Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da je susret s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom u Bijeloj kući bio “jako, jako dobar”.

To je bio prvi Trumpov susret s nekim predstavnikom ruskog državnog vrha u vrijeme kada su veze dviju velesila jako loše.

Rijetkost je da američki predsjednik u Ovalnom uredu prima jednog ministra vanjskih poslova ili dužnosnika koji nije predsjednik države ili vlade.

“Mislim da ćemo napraviti dobre stvari za Siriju, stvari se pomiču i to je dobro”, rekao je Trump nakon susreta, nakon odlaska Lavrova.

“Susret s Lavrovom bio je jako, jako dobar”, dodao je, u društvu bivšeg državnog tajnika Henryja Kissingera (93).

Lavrov je na tiskovnoj konferenciji nakon susreta ocijenio pak da se Trump zauzeo za “pragmatične” odnose s Rusijom koji će biti “korisni” za obje zemlje.

Optužbe za rusko upletanje u američku unutarnju politiku su “izmišljotina”, rekao je Lavrov nakon razgovora s američkim predsjednikom.

“Što se tiče rasprava i bure u vezi s našim odnosima i izmišljotine da mi upravljamo unutarnjom politikom (Sjedinjenih Država), naravno da pratimo taj krajnje neobičan kontekst u kojemu se naši odnosi razvijaju”, rekao je Lavrov u Washingtonu.

Komentiraj