Američki predsjednik Donald Trump iskazao je poštovanje veteranima u Washingtonu u subotu u Centru Kennedy održavši govor uoči Dana neovisnosti 4. srpnja u kojemu nije propustio ponovno kritizirati medije.

Koristeći podij kako bi se opet okomio na medije, Trump je rekao da “nas lažni mediji žele ušutkati, ali im to nećemo dopustiti”.

“Narod zna istinu. Lažni mediji pokušali su nas spriječiti da uđemo u Bijelu kuću, ali ja sam predsjednik a oni nisu”.

Događaj u Centru Kennedy, koji je bio najavljen kao domoljubna “noć nade, proslave i komemoracije” u čast veteranima, suorganizirala je baptistička crkva Dallasa.

“Od potpisivanja Deklaracije nezavisnosti  prije 241 godine Amerika je uvijek potvrđivala da sloboda potječe od našeg Stvoritelja. Prava su nam dana od Boga i nema zemaljske sile koja ikad može oduzeti ta prava “, rekao je Trump.

Okupljeni na događaju posvećenom veteranima mahali su američkim zastavicama koje su ih čekale na sjedištima te podizali ruke na molitvu dok je veliki zbor pjevao prije Trumpova govora.

Trump je pohvalio veterane iz svih rodova američke vojske te naglasio da njegova administracija radi na tome da se veteranima poboljšaju uvjeti.

Komentiraj