Američki je predsjednik Donald Trump nazvao u četvrtak imenovanje posebnog tužitelja za istragu o navodnim vezama između članova njegovog izbornog tima i Rusije “lovom na vještice”.

“To je najveći lov na vještice protiv jednog političara u američkoj povijesti”, napisao je na Twitteru Donald Trump.

Bivši direktor FBI-ja Robert Mueller imenovan je u srijedu posebnim tužiteljem u istrazi o “naporima ruske vlade da utječe na predsjedničke izbore 2016. i s tim povezanih pitanja”, priopćilo je u srijedu američko ministarstvo pravosuđa.

U seriji jutarnjih tweetova, Trump je optužio i kampanju Hillary Clinton kao i administraciju bivšeg predsjednika Baraka Obame za “nezakonite radnje” za koje nikada nije imenovan nikakav posebni tužitelj.

Trump se već u srijedu požalio za maltretiranje od strane medija.

“Nikad nijedan političar u povijesti, i to kažem s najvećom sigurnošću, nije bio nepravednije tretiran”, kazao je u srijedu u govoru.

Kremlj je nešto ranije odbio komentirati Muellerovo imenovanje, rekavši da se radi o unutarnjem pitanju SAD-a.

Komentiraj

FOTO:EPA/RON SACHS / POOL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.