Dan prije svojeg prvog susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da se ne može sa sigurnošću znati da se Moskva umiješala u američke predsjedničke izbore 2016., ali da on sumnja da jest.

U izjavi za novinare u Poljskoj, Trump je umanjio važnost procjena američkih tajnih službi da se Rusija miješala u izbore hakirajući elektroničku poštu demokrata i šireći propagandu na internetu.

“Mislim da je to bila Rusija, ali mislim da su vjerojatno bili drugi ljudi ili/i druge zemlje, i ne vidim ništa pogrešno u toj izjavi. Nitko doista ne zna. Nitko doista ne zna sa sigurnošću”, rekao je.

Moskva tvrdi da se nije miješala, a Trump ističe da članovi njegove kampanje nisu bili u dosluhu s Rusima.

Trump će se u petak sastati s Putinom na margini summita skupine G20 u Hamburgu. To će biti njihov prvi službeni susret.

Komentiraj

FOTO:EPA/Radek Pietruszka POLAND OUT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.