Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da će imenovati odvjetnika Christophera Wrayja za novog direktora FBI-ja.

“Imenovat ću Christophera A. Wrayja, muškarca besprijekornih kvaliteta, za novog direktora FBI-ja. Pojedinosti će uslijediti”, napisao je Trump na Twitteru.

Wray je radio za ministarstvo pravosuđa u vrijeme administracije Georgea W. Busha, a trenutno je partner u odvjetničkoj tvrtci King&Spalding.

Pozicija ravnatelja FBI-ja slobodna je otkad je početkom svibnja predsjednik Trump smijenio Jamesa Comeyja koji je vodio istragu o vezama Trumpove predsjedničke kampanje s Rusijom.

Nakon smjene pojavile su se informacije po kojima je predsjednik na Comeyja vršio pritisak da odustane od istrage o vezama nekadašnjeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna s Rusijom.

Comey bi trebao o ruskom uplitanju u američku predsjedničku kampanju 2016. svjedočiti u četvrtak u američkom Senatu.

Komentiraj

FOTO:EPA/JIM LO SCALZO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.