Donald Trump će doći na republikansku konvenciju u srpnju s apsolutnom većinom zastupnika, potrebnom da bude kandidat stranke na američkim predsjedničkim izborima, rekao je u petak njegovo novi predstavnik za konvencije Paul Manafor, dok brojni promatarači u to sumnjaju.

Nakon poraza na predizborima u Wisconsinu, milijarder je u četvrtak najavio da će proširiti ulogu povjerenu Manafortu, republikanskom strategu od 1970-ih koji se pridružio njegovoj kampanju početkom mjeseca.

“Pobjeda mi nije dovoljna. Važno je kako se pobjeđuje i koliko dobiva”, rekao je Manafort na CNN-u. On je rekao da će se u lipnju, vjerojatno 7. lipnja biti očito da Donald Trump ima 1237 zastupnika potrebnih za automatsko imenovanje.

Sedmi lipnja je posljednji dan procesa republikanskih predizbora, s izborima u pet država, među kojima Kalifornija, sa 182 zastupnika.

Dolazak Manaforta u malu ekipu kampanje Donalda Trumpa je tamo izazvala određenu zabrinutost, prema The New York Timesu.

“Radim izravno sa šefom. Slušam sve, ali glas jednog čovjeka je jači od svih ostalih”. Manafort je opravdao svoj optimizam u vezi imenovanja Donalda Trupa njegovom velikim iskustvom na konvencijama. On je spomenuo konvenciju 1976. kada je radio s Geraldom Fordom, koji je imenovan i nadmašio Ronalda Reagana, iako pri dolasku na konvenciju nije raspolagao dovoljnim brojem zastupnika.

Komentiraj

FOTO:EPA/SHAWN THEW
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.