Trinaestogodišnji državljanin Srbije sinoć je u Postirama na Braču preminuo u moru, dok je strani državljanin, za kojeg se pretpostavlja da je Čeh, u Stomorskoj na Šolti pao s pet metara visine zadobivši tešku ozljedu glave, priopćila je danas splitska policija.

Prvi događaj sa smrtnim ishodom se dogodio u 19.10 sati u mjestu Postira na Braču kada su kupači u moru primijetili nepokretno tijelo 13- godišnjaka. Brzo su alarmirali Hitnu medicinsku pomoć čiji su liječnici dječaka pokušali reanimirati, no bezuspješno. Dječak je na Braču bio na ljetovanju s roditeljima. Obdukcijom će se utvrditi uzrok smrti.

Oko 23.30 sati djelatnici Hitne medicinske pomoći su policiju obavijestili da su pružili liječničku pomoć muškarcu koji je pao s visine od oko pet metara na području Stomorske na otoku Šolti. Utvrđeno je da je zadobio tešku ozljedu glave i zadržan je u bolnici, a prema informacijama kojima policija raspolaže, nije životno ugrožen.

Policija pretpostavlja da se radi o državljaninu Češke, no to sigurno neće znati dok ne uspiju s njim razgovarati. Utvrđuju se okolnosti ozljeđivanja, a za sada ništa ne upućuje na kazneno djelo.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.