Uskok je podigao optužnicu protiv bivše ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, bivše šefice osječkoga područnog ureda Porezne uprave Ružice Kovačević i poduzetnika Željka Biloša.

Tereti ih za kaznena djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem.

Prema optužnici, Biloš je tražio da se njegovoj tvrtki odobri otpis poreznog duga s osnove kamata u iznosu od gotovo 8,4 milijuna kuna te stopira ovrha poreznog duga većeg od 27 milijuna kuna, iako za to nije imao zakonske uvjete.

[quote_box_center]  Tereti ih za kaznena djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem.  [/quote_box_center]

Čavlović Smiljanec je podizanje optužnice komentirala za NovuTV.

‘Ja sam i prije dok sam bila ravnateljica Porezne uprave i kada sam dala ostavku na to mjesto kada je proširena istraga na mene, rekla da nisam kriva i da ne poznajem tog poreznog obveznika i da nisam trgovala utjecajem’, rekla je Čavlović Smiljanec za NovuTV.

‘Ja ću samo reći za svaku radnju u životu mora postojati motiv, a koji je motiv ovdje bio da izlažem sebe svoju obitelj. Godinu dana sam pod istragom, nije jednostavno da bih pogodovala nekome koga u životu nisam nisam vidjela tko mi nije ni prijatelj ni rođak. Koji je motiv? Motiva nema’, rekla je bivša šefica Porezne.

‘Ne, ne želim pručiti da mi je smješteno, neću to, prosudite sami. Ako sma Uskoku davala dva puta iskaz, ukazivala na propuste i ljude u tim predmetima, ako postoje mjere snimanja gospodina Biloša ako se iz spisa vidi tko mu je dogovarao reprogram, a meni se ne vjeruje’.

Čavlović Smiljanec rekla je za Novu TV da je iz načina na koji se vodila istraga znala da će biti podignuta optužnica.

Komentiraj