Trgovački sud u Zadru u zakonskom će roku donijeti odluku o predloženom otvaranju stečajnog postupka nad TLM Tvornicom lakih metala iz Šibenika, priopćila je u petak ta tvrtka.

Danas je održano ročište u šibenskoj ispostavi zadarskog Trgovačkog suda, u povodu prijedloga Financijska agencije za otvaranje stečajnog postupka, radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečaja.

Budući da TLM nije uspio podmiriti dugovanja i žiro račun mu je i dalje blokiran, sud će u zakonskom roku donijeti odluku o predloženom otvaranju stečajnog postupka, kaže se u obavijesti TLM-a.

TLM je prošlu godinu završio s gubitkom višim od 27,4 milijuna kuna, a Glavnoj skupštini tvrtke, zakazanoj za 8. srpnja ove godine, predlaže se da se cjelokupni prošlogodišnji gubitak prenese u slijedeću godinu.

Komentiraj

FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.