Papa Franjo je u subotu, pred tisućama okupljenih na Trgu Svetog Petra, pozvao vojnike i policajce da budu instrument pomirenja.

“Budite instrument pomirenja, graditelji mostova i sijači mira”, pozvao je Jorge Bergoglio prigodom te specijalne audijencije u sklopu Jubileja oružanih i sigurnosnih snaga.

“Pozvani ste spriječiti i okončati sukobe, ali i sudjelovati u izgradnji reda temeljenom na istinu, pravdi, ljubavi i slobodi”, dodao je argentinski papa pred policajcima i vojnicima koji su došli iz Latinske Amerike, Južne Koreje  i Sjedinjenih Država slušati Papu u sklopu Jubileja milosrđa.

Svake srijede održavaju se Papine audijencije na Trgu Svetog Petra, ali nekoliko ih se, posvećenih svaki puta određenoj kategoriji, poput oružanih ili sigurnosnih snaga, odvijalo subotom u sklopu ovog Jubileja ili svete godine, koja završava krajem studenoga.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.