Još jedan potres osjetio se u srijedu ujutro u Tokiju, treći u zadnja četiri dana, pri čemu nitko nije stradao i nije pričinjena materijalna šteta.

Potres magnitude 5 pogodio je u srijedu u 7.25 sati (u utorak 25 min. poslije ponoći po srednjoeuropskome vremenu) prijestolnicu i istok Japana, dodaje Američki geološki institut (USGS) nakon potresa magnitude 4,8 u utorak i 5 u nedjelju.

Dogodio se na dubini od 44 km kod Ibarakija, istočno od Tokija. Nema dojave o opasnosti od cunamija.

Japan, smješten na spoju četiriju tektonskih ploča, svake godine bilježi više od 20 posto najjačih potresa u svijetu. U travnju je doživio niz snažnih potresa u okolici Kumamota, na jugozapadu zemlje, u kojima je život izgubilo šezdesetak ljudi.

Japan je 11. ožujka pogodila katastrofa (potres i cunami) u kojoj je poginulo 18.500 ljudi i oštećena je nuklearna centrala Fukushima

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.