Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je u petak, prigodom treće obljetnice članstva Hrvatske u Europskoj uniji, izaslanstvo Hrvatske paneuropske unije, nevladine udruge usmjerene na povezivanje Hrvatske s Europskom unijom i svijetom te daljnjim razvojem projekta ujedinjenja Europe.
Izaslanstvo Hrvatske paneuropske unije izvijestilo je predsjednicu Republike o obilježavanju 25. obljetnice Unije te organizaciji međunarodne konferencije na temu „Integracija ili dezintegracija Europske unije – paneuropski odgovor i perspektive integracije u Jugoistočne Europi četvrt stoljeća poslije“, priopćio je ured predsjednice.

Izaslanstvo Hrvatske paneuropske unije dodijelilo je predsjednici Grabar-Kitarović “Povelju za znatan doprinos ostvarenju ideja europskoga mira i zajedništva u Hrvatskoj i njenu širem europskome okviru te u njenom bližem srednjoeuropskome, sredozemnome i jugoistočnoeuropskome susjedstvu u skladu s paneuropskim načelima te posebice za promicanje i unaprjeđenje ugleda RH u Europi i svijetu“, rečeno je u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.