Ravnatelj centra Simon Wiesenthal, Efraim Zuroff, pozvao je Vladu Republike Hrvatske da odmah smijeni ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, kojeg su u priopćenju izravno nazvali fašistom.

“Wiesenthal centar šokiran je imenovanjem fašista Zlatka Hasanbegovića na čelo ministra kulture u Hrvatskoj i zahtijeva njegovu smjenu.

Apeliramo na hrvatsku Vladu da zamijeni gospodina Hasanbegovića s osobom prikladnijom za vođenje ministarstva kulture, nekime tko će donijeti čast i poštenje toj poziciji, umjesto da sramoti zemlju pred cijelim svijetom”, izjavio je Zuroff u službenom priopćenju Centra Simon Wiesenthal, piše portal Index.

Simon Wiesenthal Center židovska je međunarodna nevladina organizacija, a bavi se pitanjima rasizma, antisemitizma, terorizma i genocida. Organizacija je navodno nezadovoljna činjenicom da je Zlatko Hasanbegović imenovan na čelo resora koji se bavi kulturom. Centar je isto tako zgrožen Hasanbegovićevom objavom zloglasne knjige o komemoraciji Holoausta, od strane univerzalno diskreditiranog američko-židovskog autora Normana Finkelsteina te njegovim neutemeljenim i potpuno nepreciznim komentarima vezanima uz povijest Hrvatske za vrijeme Drugog svjetskog rata i Hololausta.

Komentiraj