Švicarsko je tužiteljstvo objavilo kolike su plaće najvišim FIFA-inim dužnosnicima zapravo bile. Iznosi su objavljeni po prvi put, kao dio obećanja novog predsjednika krovne nogometne organizacije Giannija Infantina da će sve biti transparentno.

Infantino je za predsjednika FIFA-e izabran prošlog mjeseca, a obećao je kako će počistiti FIFA-u, osakaćenu i osramoćenu korupcijskim skandalima.

Financijska izvješća pokazuju da je bivši predsjednik Sepp Blatter primao godišnju plaću od 3.29 milijuna eura, što bi značilo da je mjesečno primao 270 tisuća eura.

80-godišnji Blatter bio je na čelu FIFA-e od 1998. godine, a prošle je godine, uslijed velikih korupcijskih skandala objavio kako se povlači s mjesta predsjednika. Od Etičkog povjerenstva zaradio je šestogodišnju suspenziju iz nogometa.

Tereti ga se da je Michelu Platiniju na račun uplatio više od 2.5 milijuna eura, što su ocijenili ‘nelojalnom isplatom’. Obojica negiraju optužbe, te tvrde da je isplata dio ‘džentlemenskog dogovora’ kao kompenzacija za savjetnički posao koji je Platini obavljao za Blattera.

Komentiraj

FOTO:EPA/ENNIO LEANZA
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.