Najmanje 15 osoba, među kojima šestero djece, smrtno je stradalo u petak ujutro u dva uzastopna brodoloma u vodama ispred Farmakonisija i Kalolimnosa u Egejskom moru dok se više desetaka migranata smatra nestalima, po prvim informacijama grčke obalne straže.

U prvom brodolomu do kojeg je došlo u noći na petak, 48 osoba uspjelo je izaći na obale Farmakonisija nakon što se njihov brod nasukao na stijene, kazale su lučke vlasti. Tijela šestero djece i jedne žene izvukla je obalna straža nakon brodoloma.

Nekoliko sati kasnije drugo plovilo nagnulo se i potonulo u vodama ispred otočića Kalolimnosa a zasad je izvučeno osam tijela.

Ukupno 26 osoba preživjelo je taj drugi brodolom ali prema izjavama spašenih, na njihovu je brodu bilo više desetaka osoba koje su putovale s obližnje turske obale. U tijeku je operacija spašavanja  nestalih putnika.

U četvrtak se najmanje 12 migranata, među kojima i djeca, utopilo u vodama ispred zapadne obale Turske. Turska obalna straža uspjela je spasiti 28 osoba.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.