Neidentificirani ostaci osoba poginulih u zrakoplovnoj nesreći Airbusa Germanwingsa u ožujku u francuskim Alpama pokopani su u četvrtak navečer, uoči ceremonije upriličene u petak za 150 žrtava te tragedije, izvijestio je gradonačelnik jednog od francuskih gradova koji se nalazi u blizini mjesta nesreće.

“Pokop je obavljen u četvrtak navečer, u punoj diskreciji na groblju Vernet”, rekao je za AFP gradonačelnik grada Prads-Haute-Bleone, Bernard Bartolini.

U petak će se u Vernetu pod velikim šatorom održati međuvjerska ceremonija koju će predvoditi biskup Dignea, a prisustvovat će joj između 400 i 500 osoba, kazao je Bartolini.

Obitelji će potom otići na groblje Vernet gdje su lijesovi s posmrtnim ostacima neidentificiranih osoba poginulih u nesreći pokopani u zajedničkoj grobnici.

Stopedeset osoba, među kojima 72 njemačkih državljana i 50 Španjolaca, smrtno je stradalo 24. ožujka u zrakoplovnoj nesreći Airbusa Germanwingsa koji je u planine svjesno zabio kopilot Andreas Lubitz.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.