U Hrvatskoj će danas biti pretežno sunčano i većinom vrlo vruće. Poslijepodne se uglavnom u gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije očekuje umjeren razvoj oblaka uz mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar će biti uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura većinom između 34 i 39 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za srijedu.

U Kninu je jučer izmjereno rekordnih 40°C, a jutros se Senj probudio s najviših 32°C. Temperature mora kreću se oko 27 ili 28°C, a kod Crikvenice je jučer popodne službeno izmjereno i 29°C, javlja Crometeo.

Sutra se također očekuje pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće vrijeme, ali i nešto nestabilnije. Poslijepodne se očekuje umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimičnih pljuskova i grmljavine bit će u unutrašnjosti, a mogući su ponegdje i duž obale. Može biti i jačeg grmljavinskog nevremena. Vjetar većinom slab, uz pljuskove lokalno pojačan.

U petak će biti djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku uz koju će diljem zemlje biti lokalnih pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i intenzivnijeg nevremena praćenog tučom. Glavnina pljuskova očekuje se popodne, tek će ih iznimno rijetko biti i u prvom dijelu dana.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.