Slavni hrvatski košarkaš Toni Kukoč operiran je u bolnici u Chicagu, gdje su mu hitno ugrađena dva stenta. Legendi hrvatske košarke pozlilo je prije dva mjeseca dok je igrao golf, zbog snažne boli u prsima završio u bolnici, prenose regionalni dnevnici.

Kukoč je operaciju podnio dobro, nalazi se na kućnoj njezi, a vjeruje kako će se ubrzo vratiti obvezama u golf reprezentaciji Hrvatske, s kojom se namjerava plasirati na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

“Toni, siguran sam da ćeš pobijediti i u ovoj utakmici. Poznajem te, znam tko si i kakav si”, rekao je za Blic Božidar Maljković, srpski trofejni stručnjak, ujedno košarkaški otac i veliki prijatelj Tonija Kukoča.

“Kukoč će se izvući iz ovoga snagom i voljom. Takav je bio nekad na košarkaškom terenu, takav je i danas na golf terenima u Americi i Hrvatskoj”, kaže Maljković i dodaje kako Kukoč ima priliku posrtati prvi sportaš koji je sudjelovao na Olimpijskim igrama dva puta u dva različita sporta.

“Kukoč je najbolji košarkaš kojeg sam ikada trenirao. Tu je negdje i Dino Rađa, ali najbolji su bili u tandemu. Kukoč je tvorac filozofije koja život znači, a to je da jedan koš čini jednog čovjeka sretnik, a jedno dobro dodavanje sretnim čini dva čovjeka. Na tome je gradio karijeru, a njegova nesebičnost me živcirala. On je uvijek želio igrati za druge”, zaključuje Maljković.Ivo Cagalj/PIXSELL

Komentiraj