Novi ministar branitelja Tomo Medved, koji je danas potvrđen u Saboru, gostovao je večeras u Dnevniku Nove TV, gdje je rekao kako je odmah po stupanju na dužnost posjetio branitelje koji pred Ministarstvom u Savskoj 66 prosvjeduju 560 dana. Dodao je kako je već održao i prvi kolegij na kojem je najavio prve mjere i aktivnosti koje će uslijediti u utorak ujutro.

Sutra u 13 sati ministar Medved će se sastati sa svim udrugama iz Domovinskog rata na državnoj razini. “Upoznat ću ih sa dinamikom i mojom vizijom, zatražiti potporu i angažiranje u radnim skupinama koje će raditi na izradi normativnih dokumenata koje će ovo ministarstvo pokrenuti”, kazao je Medved.

Već je najavio brojne zakonske promjene, a želi jedinstveni zakon koji će ujediniti i statusna i materijalna prava hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Također, želi i mirovinski zakon koji razdvaja mirovine i koji je stvorio nesigurnost među populacijom hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Medved je otkrio da, nakon usvajanje proračuna, u odnosu na potrošena sredstva tijekom 2015. godine Ministarstvo ima povećanje od oko 35 milijuna kuna. Također, danas je tijekom konzultacija s ministrom financija Zdravkom Marićem dobio garanciju da ‘ukoliko bi, kroz razne mjere ministarstva hrvatskih branitelja, bilo potrebno osigurati još dodatna sredstva da imam tu garanciju’. Vjeruje zato u normalan rad Ministarstva branitelja.

Ističe da je šator ispred Ministarstva posljedica niza neriješenih problema, a poručuje kako će sutra na sastancima pokrenuti priču oko njihovih rješavanja. “Nakon što započnemo rješavanje svih tih otvorenih pitanja, naravno da ćemo spomenuti i priču prosvjeda, odnosno šatora u Savskoj”, rekao je.

Komentiraj