Europarlamentarka Ruža Tomašić uputila je pismo predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu u kojem, zajedno s pet kolega iz svoje parlamentarne grupacije Europskih konzervativaca i reformista, prosvjeduje zbog pokroviteljstva Europskog parlamenta nad međunarodnom organizacijom “Planned Parenthood”, upletenoj u nedavno otkrivene skandale prikupljanja i prodaje dijelova tijela, pa čak i čitavih leševa beba nakon pobačaja.

Kako se podsjeća u priopćenju upućenom u petak iz njezina ureda, prema Povelji o temeljnim ljudskim pravima EU ljudsko tijelo i pojedini dijelovi ljudskog tijela ne smiju biti izvor financijske dobiti.

 

  • Budući da je ta organizacija prekršila povelju EU-a, Tomašić smatra da bi joj trebalo ne samo zabraniti organiziranje i sudjelovanje na službenim događanjima unutar europskih institucija, nego i u potpunosti zabraniti djelovanje na području EU-a, barem dok ne završi istraga.

 

Tomašić se u pismu posebno osvrnula na događaj koji ta organizacija organizira 14. listopada uz pokroviteljstvo Europskog parlamenta pod nazivom “Djevojčice i ciljevi održivog razvoja”, te izrazila čuđenje pomanjkanjem bilo kakve reakcije europskih institucija.

Komentiraj