Holivudski glumac Tom Hanks izjavio je kako je sam kriv za dijabetes. “Što se tiče prehrane i težine, bio sam pravi idiot”, rekao je slavni glumac.

Postoje dvije vrste dijabetesa – Tip1 i Tip2. Tip2 je najčešći, pogotoco kod starijih ljudi, a povezuje ga se i sa pretilosti. Ako ga se ne tretira, može izazvati sljepoću, zatajenje bubrega, čak i amputaciju udova, a povećava rizik od kardiovaskularnih blesti. Simptomi uključuju stalno mokrenje, stalni osjećaj žeđi i iscrpljenost.

Hanksu je dijagnosticiran Tip2 dijabetesa 2013. godine, a u to je vrijeme rekao kako je stalna promjena težine za potrebe uloga (‘Castaway’, ‘Philadephia’) mogla biti povezana s dijagnozom.

“Bio sam ogroman. Vidjeli ste me u filmovima, znate kako izgledam. Bio sam potpuni idiot”, ispričao je Hanks za Radio Times. “Mislio sam da to mogu izbjeći uklanjanjem peciva iz cheesburgera. Ipak treba malo više od toga”, priznaje.

Dobra vijest za holivudskog glumca je da će se riješiti dijabetesa dođe li do težine koju mu je zadao liječnik, prenosi Independent.

Komentiraj